It's gonna be a fine day today, it's gonna be a fine day tomorrow

Kort uppdatering då det var ett tag sedan sist.

Idag var jag ledig då jag jobbat i nästan 2 veckor "none stop" .. Så skönt! Kanske ska babysitta imorgon kväll, men annars slapp helg, skönt!!

Jag hade tänkt att åka snowboard idag men fan såg att det var +8 grader idag, var -9 i onsdags, galet.
Så blir att sova in och tvätta bil innan man drar iväg på middag och supelse hos anne med massa andra au pairer!

Så foton på detta kommer upp i helgen!

Klart slut.

A last goodbye from the sunny caribbean

Resan har varit bra, den gick fort. Nu ska vi åka hem!
Är hemma runt 2100 lokaltid, dvs 0300 svensk.



Klart slut.

Scubaday, onsdag

Michael ska ut och dyka idag, så pratade med kimberly om jag kunde ta ett extra dyk med. Det gick väldigt bra sa hon. Så ville jag väldigt gärna göra det! Jag och michael åker på samma båt ut, så förhoppningsvis tar jag och michael lite bättre bilder denna gång :)

Annars så stannar vi vid moritt's idag, blir snorkling för det mesta. Jag jobbar inget direkt. Jag bara hjälper till ifall det behövs när kim drar på toa i stortsett, så ganska lugnt schema!

Igår var vi på sting ray city och snorklade med stingrockor. Var coolt! Dom kändes ganska slemmiga och som... en blöt svamp typ!

Vädret är för övrigt +24, 0930. Nu ska vi strax bege oss mot moritt's för michaels "refreshment" av dyka med tuber. Dom hade det som standard om man inte dykt på 2 år. Hamen Hamen...

Hörs senare för bilder!

Dykningen var SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ MYCKET BÄTTRE än den i måndags.
Denna gången var vi verkligen I ett korallrev. Med grottor, "dalar" som vi simmade igenom!
Vi var utanför korallrevet som tar bort alla vågor längst med stora delar av kusten här, så det var "deep sea"
cirkus 50 meter ifrån där vi dök var det ett stup på 1000 meter! Jag dök med 2 killar som jag dök i måndags med, så bytter email med dem och kommer vid senare tillfälle få digitalfoton från båda dykningarna då de hade kamera! :) Btw, gissa vad jag hittade när vi snorklade runt.. En "spotted scorpion fish", för er som ej vet vad detta är. Så är det en väldigt ovanlig fisk, att hitta den är svårt och ja.. sällsynt här i alla fall, så jävligt glad att JAG såg skiten! Bland det coolaste jag sett i mitt liv! Ni får helt enkelt söka på google efter hur den såg ut. Våran låg i på en korallbädd och chillade, dom är väldigt giftiga för övrigt. Min instruktör såg inte först så jag simmade å pekade 20-30 cm ifrån fisken, när han väl fick syn på den drog han bort min hand relativt snabbt haha.. close encounter =)

Lite bilder ifrån dagen då!
På väg ifrån moritt's, ni ser kajen till vänster! det lilla persika färgade huset
Gliiida baaaah'. Skön sol och skön tröja!
För er som inte dyker betyder detta "OK, eller AWESOME" tummen upp betyder inte AWESOME när ni dyker, det betyder att ni vill gå upp! haha, jag fick lära mig det på utbildningen.. =)
Kom precis upp från 40 min dyk, 43 feet blev det (13 meter) vilket inte är så mycket.
På väg tillbaka, vet inte om ni ser men "vågen" där propellarna sitter ibak vid stegarna var kanske 1-1.5 meter ovanför båtens bakdel, var rätt mäktigt!

Båten vi var ute med. "North wave"

Klart slut.

Måndag, dykdag

Igår söndag så var det första snorklingen, på riktigt då! Idag, måndag, var det första dykningen, med tuber! Snabb advancering! haha.

Så jag gick upp vid 0700 imorses. Gröt, 1 liter vatten och apelsin juice blev det till frukost, gött. 08.30 började kursen med genomgång av vad vi skulle göra under dagen, sedan se en liten introduktions video för att sedan traska ner till poolen för att prova utrustning och bekanta oss med den.

runt 11 var det dags för rast. Tidigare på morgonen hade jag hälsat på min värd familjs vänner som också är här på semester. Mamman i den familjen sa att jag var välkommen att kika förbi dem när jag var klar / hade rast. Så när jag hade rast gick jag förbi och sade hej. Dem bjöd in mig på middag klockan 12, det serverades:
hummer, baracuda och friterad conch. Tidigare nämnda var uppfiskade samma morgon ifrån havet!
Så jag äter ju inte fisk, men trofan att jag inte tackade nej till en sådan middag ändå. så jag åt, vetefan hur, men jag åt! Gott var det med! ;) Eftersom det var cirkus 1 timme innan maten var klar så stack jag ner till dykaffären å köpte snorkel, mask och simfötter. Köpte även donuts till familjens om bjöd mig på mat, var ju tvungen att ge dem något!

13.20 satt jag på dykbåten som begav sig 15 minuter öster om moritt's till lite djupare vatten, var på cirkus 20 meter, ganska tråkigt efter en stund, man ville djupare! Frågan är vilka fiskar jag inte såg...
Fiskar i alla dess färger, vissa hade kanske 5-6 färger. vissa hade långa ryggfenor med taggar andra taggar på sina simfenor.. You name it! hittade inte nemo.. men hittade en fisk som hade liknande mönster, men den var grön, blå, lila och orange! haha. Efter en stund med lite "sightseeing" på bottnen började sakerna kännas bekanta. Hummrar i små grottor och fiskar i regnbågens färger, tror en fisk hette rainbow fish till och med. Det var verkligen som i ett akvarium när man var ute i korallrevet! Så när vi förflyttade oss mellan 2 "stenar" var som en dal, så såg vi när vi kom upp till en liten krater att .. ja en fisk närmade sig på avstånd.. vet inte riktigt vad den hette.. goebber kanske, den var ungefär 2 meter lång, om inte större. Mäktigt! för den var fet med!
Efter det körde vi lite cirklar här å där för att bara fördriva tiden innan vi skulle upp, så uppfattade jag det som i alla fall. Men då såg jag att det var kanske 3 kvadratmeter sandmoln som steg från bottnen. Så vi simmade dit. Var en stingrocka där, en vild. Skillnad på den och de tama jag ska leka med imorgon i Stingray city!
Så simmade ner till botten och kollade den i ögonen, fräckt. Den var kanske 40-50 cm över kroppen, och säkerligen 2 meter ifrån "nosen" till svansspetsen! Jag såg även en ilsken muräna!

Efter dykningen stack jag till poolen och chillade, köpte mig en Cayman ice tea och glassade lite vid poolen.
Jag behövde inte jobba något idag, förutom på kvällen vid middagen. Men det var inga problem om man säger så! Förbannat underbar dag! Jag hoppas jag kan dyka på Onsdag igen och då ta lite undervattens kort samt dokumentera lite bättre.

Imorgon, tisdag. Ska vi till Rum point och vidare till stingray city. För att bada med stingrockor =) Vattnet där är ett utav de finaste på hela Grand cayman! Ser fram emot imorgon FÖRBANNAT mycket! Varje dag för med sig ett nytt äventyr, bokstavligen talat här i karibien!

Inatt, om cirkus 3-4 timmar så är det lunar eclipse. Här ska vara ett utav de bästa ställena i världen att se det på, så ska FÖRSÖKA ställa klockan, ta kort och lägga upp imorgon!

Detta inlägget blev långt. Händelserik dag. Känn er hedrade att jag skrev så mycket, nu tycker jag alla ska kommentera! Ni kan ju säga vad ni vill att jag ska ta kort på med! =)

hummer
käka käka..
käkad!
1 stycke båt och hav

innan ihoppet

Saft

Kajen nu på natten, suddigt kort ja. Men kolla himlen, ser ut som på dagen ju!

Klart slut.

Dag 3, söndag

Idag började vi med att dra till poolen vid 09, badade en timme. Lärde Parker att simma under vattnet.
Så han kan nu officiellt simma UNDER vattnet utan lyftkuddar runt armarna, men inte över! lyckat!
Runt 10 stack vi till moritt's ett hotell vi egentligen skulle bott på men det var överbokad så hamnade här =)
Moritt's bjöd på kritvita stränder, svalkande vindar, fiskar i alla dess färger, jacuzzi och alla möjliga aktiviteter!

Jag och Michael skrev in oss på att dyka. Han åker på torsdag. Jag kör imorgon!!
Så imorgon, måndag, 0830 börjar dykkursen. Leka med tuber i poolen fram till 1030, rast fram till 1 tiden, efter det blir det båttur samt dyka i ett korallrev! :D dessvärre har jag ingen undervattenskamera. Hade nog antagligen inte fått använda det ändå, då man håller andan då man tar kort för att hålla kameran stilla. Det låter inte så smart när man ska dyka!
På min rast ska jag gå å köpa mig egen "snorkelutrustning" med simfötter! Man har väl kanske 50-75 meters sikt inne i lagunen på moritt's, ska bli roligt att se hur det är ute vid korallrevet när vi dyker =)

Snorklade förresten idag, såg fiskar i alla dess färger. Som i ett akvarium, sjukt vackert! stora fiskjävlar på 2 meter cirkus haha. En haj på lite över 2 meter med 35-40 cm i diameter eller vad man ska säga kom runt å gled inne vid kajen. En rev haj / reef shark. Så det var lugnt, grymt att se! =) eller mest att se kanske 20 pers få panik på bryggan för vi var i vattnet å simmade med den! haha.

Happ, lite kort från idag!

Kajen
obligatoriskt "2 tummar upp" kort!
Island tempo = low / no tempo!

På g att mata fiskar vid kajen
En rum runner i poolen var inte fel!
Solnedgången ifrån våran balkong =)

Klart slut.

Grand cayman!

I fredags morgon gick jag upp 04, somnade 03. Så var inte mkt sömn där inte!
Vi åkte till flyget vid 05 tiden, vid 07 så gick flyget!
strax efter 8 landade vi i philadelphia för att käka lite frukost/lunch vid 9..
10.30 gick planet mot grand cayman!
Omkring 13.30 landade vi, innan dess flög vi över massa härliga öar, bland annat bahamas och de två små mindre cayman öarna.
Vädret var varmt soligt och lite smått regn.

Idag, lördag har det varit KANON väder!
Vi har våran egna lilla lagun, för knappt några gäster i den anläggningen vi bor i. Ganska så skönt, men lite tråkigt också. Vi gick ut å badade vid 09 ungefär, gick in strax efter 5 då solen var på väg ner!
För en stund sedan stack kimberly och michael och köpte pizza, dom är på väg hem nu (7 tiden).
Så ikväll blir det kall bärs och pizza på balkongen, rätt jävla gött!

Imorgon ska jag nog köpa lite snorklings saker samt kolla in vad man kan hitta på, på andra ställen!

Tillsvidare, lite bilder och ha det gött! Prioriterar inte direkt att sitta och blogga när man är här, så ni inte känner er bortglömda =)


0 solbränna + en palm vid våran mini lagun haha..

Stranden, sett ifrån våran balkong. 09 imorses
någon ö, på inflygningen mot cayman

Klart slut.

1 day, then caribbean!

Idag packar jag ner mina kläder för att dra mot varmare breddgrader över jul!
Imorgon vid 07 drar planet, mellan landar i phiadelphia innan vi landar på gran cayman vid 2 tiden.
Så jävla glad att jag köpt min kamera och kan ta sköna kort!
Blir att köpa snorkel, googles och kanske simfötter där nere, beror på hur mkt vi ska dyka och snorkla i korallreven =)


Så här kommer det att se ut där vi ska bo!

Egen strandvilla, funkar bra med mig..
Kommer ha internet där så ska försöka uppdatera bloggen om man hamnar framför datorn på kvällarna!
För lite deprimerande bilder och update :>

Tillsvidare...

Klart slut.

Snowday, åter igen!

Idag är det -10 grader. ojoj!!!
Det är kanske 40 cm snö.. OJOJ OJ!!
Så idag.. har världen.. officiellt.. gått under.. i ohio!
Allting är stängt och alla är hemma, typ.. Enligt nyheterna på TV i alla fall.

Jag fick order om att leka med barnen ute i snön, klart vi ska göra det!
Men bara i 15 minuter kanske, för det var så kallt.. ???

Hahaha dom e roliga här!
Dags för att äta frukost och ut å leka :D

Play time got revoked! Så vi drar och åker snowboard istället!
Tar med kameran och knäpper något gött! =)


4/6 sittliftar... sköningar

mememe.

Klart slut.

Snowday, igen

Idag snöar det. Då stannar man hemma!



Idag har jag varit i usa i 3 månader, eller ja.. imorgon bitti har jag varit här lagligt i 3 månader.
Jag var ju faktiskt fast på flygplanet i x antal timmar hoho.
Måste göra ngt vettigt idag med andra ord, orkar jag det? näe.

Klart slut.

Fredag!

Ikväll blir det snowboard, what to say?

Jo förbannat jävla ap gött!!

Idag varvade jag och P Star wars the force unleashed, eller vad det nu heter!
Efter det gick han bersärkar gång och annalka sitt mikroskopiska svenska påbrå som jag har lärt honom!

Resultatet:

Ja man får ju en liten tår i ögat då man ser denna sköna flagga, eller? haha

Nu ska vi köra lite tanks på wii och käka mellanmål och så klart tagga för backen!


Me and D

Klart slut.

2 dagar!

Ja om 2 dagar, då öppnar skidbacken!
Jag kommer att bo där efter varje arbetspass!

Idag börjar jag 3 förövrigt, blir att fixa lite tvätt innan dess och åka till twinsburg på ärende.
Vet inte riktigt när jag slutar ikväll. Kimberlys jobb kräver att hon för över alla handskrivna fysiska dokument till digitala dokument på hennes dator, så hon jobbar dubbelt. Lite svårt att veta när dagen slutar då.

Igår var jag på cheesecake factory, en au pair fyllde år så vi var där och grattade henne och käkade.

Umm.. Snöar fortfarande nu efter 3 dagar, vilket e mer än gött!!
Haaheepp, dags att tvätta.

Klart slut.

Snowday, literally

Jahaaapp, så vaknar vid 10 istället för halv 12. Det var snowday idag "snödag".. Umm... Vilket innebär att ALLTING förutom vuxnas jobb är inställt här.
Så när jag gick upp för att käka frukost så var jag glad att se att det faktiskt var lite snö, kan väl inte direkt påstå att man stängde skolorna i sverige pga detta väder.. wimps!

Baksidan..
Ensamma trädet

Framsidan, här blir det att göra lite snögubbar strax!

Klart slut.

Chill helg

I fredags så var det bara ta det lugnt och sova, började klockan 3.
Skulle ju baka lussekatter men finns ingen saffran eller jäst i butiken.. bra där!

Jag postade även min DS-form till min organisations "högkvarter", så jag kan lämna landet och åka på resor!
Man måste göra detta varje gång man ska utanför USA, lite halv tjatigt.

Igår, lördag började det snöa ganska kraftigt.. så nu har vi kanske en halv decimeter i alla fall. Dock smälter det snabbt på vägarna pga allt salt, så blir att tvätta bilen i veckan!
Jag var även på middag med Doro, Anna & Charline på boneyard.

Idag har jag varit på buckeye sport center och köpt ny snowboard outfit, lämnade ju allting hemma i sverige... 
Ikväll ska vi till Kimberlys pappa på channukah (JA LINN) middag!

Klart slut.

Torsdag

Idag körde P på G.I metoden till lunch! Det blev: våfflor med floursocker, o'boy samt french fries! hahaha

Ikväll ska vi till D's skola, någon slags julkonsert.

Igår började även deras hanuka (stavning..) här, så grabbarna fick 1 present, dom får presenter i 8 dagar.
C fick en fushigi eller något i den stilen. En gravitations boll typ, en boll i en boll.. så det ser ut som man trottsar gravitationen när man leker med den, skit tuff.

Imorgon ska jag göra lussekatter hade jag tänkt, hoppas dom har alla ingredienser här.

Klart slut.

Tisdag.

Idag har det regnat..

Vid 3 plockade jag och P upp C, åkte till temple.
När C var på temple stack jag och P till starbucks. P käkade en donut och hade donut i hela ansiktet.

Me: "dude u got bread crumbs in all ur face... Nice!"
P: "you think that's nice, punk? (siktar med sin imaginary gun mot mig, hans fingrar, och börjar skratta)"

P är 5 år, P är kung!

Ikväll var det kickboxning så klart, grymt bra pass.
Imorgon blir det kickboxning x2 och maui thai samt mma också, ser jag fram emot!

Imorgon kväll blir det kanske att käka ut med några kompisar, kommer bli kul när det väl blir av!

Klart slut.

RSS 2.0