Måndag!

myes.. Idag var det tänkt att kolla runt i lite affärer å dra till downtown och chilla, meeen hepp det regnade å var bara 12 grader, så sov till halv 11 istället! Städerskan var här och röjde idag, så fanns inte så mycket och göra.
P kom hem vid 1215, han ville bara ha lite cheerios å en klementin till lunch och såklart vanilj mjölk!

D kom hem vid 1515 och då hjälpte jag honom med hans historia prov och matte läxa.
runt 4 stack jag och hämtade C ifrån hans trumlektion, hem asap och sedan skjussa D till hans vän. Han skulle äta middag där och sedan på en kvällskola. P & C fick lite snacks nu innan kimberly kom hem, så snart blir det käk! 

Det var förövrigt första gången jag körde själv, var inte så jävla jobbigt som det verkade när det väl kom till kritan.

Ikväll ska jag kanske ut med några andra au pairer å chilla på starbucks eller så, vet ej ännu. Får se hur det går!

Så update kommer senare!

Klart slut.

Lördags chill med Dr. Death och en bokstavligt talat "chilligare" söndag!

Idag har jag chillat.. sov till 12 tiden, käkade frukost, gick ner till rummet och slog på tvn och kollade på "drag me to hell" den sög. efter den gick jag ut å sprang en halvtimme, det var gött, men var bara 14 grader idag så var för kallt med bara tshirt! P & C hade söndags skola. Michael hämtade upp P & C från skolan och köpte även med sig kina mat hem.

Efter det fixade vi med bensin till alla bilarna, å fick jump starta min bil, vi vet ej varför. Både min och kimberlys bil dog samtidigt i garaget, skit skumt, dock gick hennes igång efter 30 min.. haha, elin?!? ;)
Efter det stack jag och michael ut och körde runt i hudson, för imorgon ska jag köra själv, vilket är lite knepigt på vissa ställen å nya regler.. Men det är bara att bära eller brista som pappa brukar säga! Kan ju inte vara värre än att jag dör, så vafan!

Just det, vi var även å tankade lite extra.. Gissa vad jag hittade på macken, jo snus! Så då kände man sig ju nästan hemma. Köpte även mountain dew, så nu är man vaken säg, tack Friberg.

Träffade även grabbarnas morfar igår. Var jävligt intressant att lyssna när kimberly berättade om honom, intressant snubbe! Han jobbar inom rättspsykiatrin för att fastställa hurvida en mördare mentalt mådde då han begick ett brott. Morfar'n gick under smeknamet Dr. Death. Helt okej säger jag!

I lördags gjorde jag ungefär 200 köttbullar, för var även på en "au pair get together" så alla au pairer skulle ta med mat ifrån respektive land. Var nice, var lite mycket östrogen där dock, jag var ensam kille, ELLER? lol!

Jag väntar på en rabattcheck till en affär, så jag äntligen kan ta och köpa min nya kamera. Har ingen, förutom i mobil telefonen jag fick av familjen.. men har ingen sladd att koppla in till datorn dock, Elin?!? :D
Så när jag väl köpt min kamera kommer ni inte vilja läsa min blogg längre, ni kommer få ont i ögonen av alla bilder jag ska ta och lägga upp! 

Btw, vi var och fiskade i fredags, det var då 34 grader på kvällen, nice. Iaf hade dom kattfisk och turtles i en liten jävla sjö, på kanske 300 m^2, vilket inte är stort.. rätt tufft, grabbarna hade slängt en "kvist" i vattnet så kom det turtles å satte sig på den, lite ninja allt!

Så sorry för att jag varit så dålig på att uppdatera bloggen, ska försöka varje dag numera!
Så förlåt Tuva för att jag är en dålig farbror, men du är trottsallt bara 3 månader och 6 dagar och är inte så jäkla kaxig på läsfronten! =)

Klart slut.

Wednesday!

Allright... Since Doro and banäna were complaining about me having a blog and not writing in english I guess I'll please them now...

Today I started off by sleeping till 11, since I didn't start my day before 3.pm.
So I did some laundry, dishes and had some breakfast. Around 1.pm ish, I walked to downtown Hudson.
Once there I went to Caribou Coffee Shop for some COLD coffee, since it's A LOT warmer then in Sweden atm.
They have something called "Indian summer" over here.. It's said to be spell casted by the indians back in the days, so we have some extra summer. It's about 30 degrees celsius during daytime, it's ok. ;)

So once I had my coffee I made haste from downtown to walk and pick up Parker about 10 mins from the coffee shop. So about 3.pm I picked up Parker at his friends house and we walked home, took another 10 mins, it was quite far. Parker said he was tired, the next second he wanted to run. Made no sense at all, at home he got some vanillia milk and the long walk/hard work was worth it.

In the afternoon/evening D had a drum lesson at home. Me Park, Coop and my host parents went to Coops african drum show, it was awesome. Too bad they are putting down his drum group.

Once home we watched "Blue Harvest" in the TV room, it was great!

Around 9.pm Doro & Anna picked me up, we went to some dining place called Hudson somethingsomethingsomething.. 
We went back to my place watched some fun clips and pics. We talked about what to bring to the au pair meeting this saturday, we're supose to bring some typical food from our home country and share a recipe!
We didn't really come up to something and soon thereafter they had to go!

It was a great day!

Tomorrow I have to walk downtown again to look for some Chino shorts.
To wear pants now is just a plain sucide.

over and out. (Klart slut).

1 week!

Jao, för 1 vecka sedan satt jag med mina nya au pair polare - Anna, Terese, lisa och sara och myste på ett skönt plan, efter att det landat, å fick inte gå av. Yes det var mer än awesome! Det kändes som igår.

Jao jag hade min första riktiga arbetsdag idag, som blev utfylld med hjälp av Elin, den tidigare au pairen i familjen som kom förbi och packade lite väskor för att bege sig vidare mot Sverige.
Dagen flöt på, grabbarna gjorde sina läxor som jag sa till dem, dom bråkade knappt något å det var en allmänt lugnt dag. Jag fick även en mobil med abonnemang osv på, Elins telefon. Det var bra, så att man kan höra av sig till andra au pairer och hitta på saker på sin fritid!

Det suger att jag inte "får" köra bil här ännu. Jag måste ta ett körkort i Ohio, så att alla försäkringar blir billigare, vilket är smart. Men suger fortfarande att vara "crippled". Man är så van att bara ta bilen och åka iväg!

Imorgon bitti ska jag gå upp tidigt å dra in till stan, tänkte kolla in vad som finns i stan, och ja.. upptäcka den.. kanske mera värt när jag köper min kamera på torsdag dock.... men ja, vi får se vad som händer!

Klart slut.

Walmart, guitar & dinner

Yeah! var på Walmart idag, det var hyffsat så galet och stort! Vi spelade en hel del gitarr idag med, jag stämde grabbarnas gitarr och lärde dem blinka lilla stjärna och James Bonds theme song, dom gillade det.
Dom fick även sina presenter igår, svensk choklad. Dom gick coconuts å blev jätte glad, dom gillar svensk choklad med andra ord!

Senare på eftermiddagen så åkte vi iväg till min host dad, michael's, familj på middag. Det var trevligt, en hel del att hälsa på. Hans bror hade, ja, en ferrari och lite andra sköna bilar, det var nice!

Imorgon vet jag inte vad jag ska göra, antar att jag ska iväg och handla något igen...

nu ska jag i alla fall sova!

Klart slut.

NYC & Hudson.

Vi var ju bara på times square i 30 min på måndags kvällen (bilder kommer nog nästa vecka..) men vi hade tydligen en tävling under hela utbildningen där dom inte nämnde vad priset skulle vara.
Eftersom jag aldrig brukar vinna på spel osv så vann jag så klart denna tävling!
Vi fick transport till Manhattan samt att få leka där i 3½ timme, det var AWESOME. Alla andra på utbildningen var skit sura som inte fick åka, haha. Vi var 24 st som vann priset. Jag köpte mig ett par nya skor och slängde mina gamla, så att min väska ej skulle väga så mkt när jag skulle flyga idag (torsdag).

Upp å käkade frukost vid 0630, lämnade av väskor 0700, lektion vid 0800-1100 tiden.. Sedan begav sig alla au pairer ut olika håll efter det. 1230 gick min buss till flygplatsen, newark, tillsammans med personerna jag hade vunnit tävlingen dagen innan. In checkningen var seg för dom kunde inte läsa mitt pass så fick göra allting manuellt, men det gick till slut. Säkerhets kontrollerna gick bra, gick runt vid alla gates och köpte lite proviant till flyget. 1520 var det boarding, planet lyfte vid 1530 ungefär.. När klockan var 1615 berättade kaptenen att det var en ny åskstorm över flygplatsen i cleveland och att vi skulle flyga igenom detta å cirkulera runt lite innan vi fick landa där.. Så vi fick en hel del turbulens om man säger så, var coolt med blixtar under planet, men annars så!

vid 1700 var jag framme å träffade min host family! Dom var GRYMT trevliga, glada och positiva!
Allting funkade skit bra. Parker, den yngsta, "is attached to me / is a body part of me" enligt kimberly, haha.
Grabbarna är inte blyga vilket är jätte skönt så att det är lätt å prata med dem!

Vi var och käkade typ en liten resturang i Hudson, var tvungen att ta en cheese burger.

Efter det åkte vi hem till huset, det är stort! I alla fall bra mycket större än en 3'a i skövde om man säger så, no offence mamma ;) (ungefär som huset i falköping). Grabbarna hade teman på sina rum, vilket var coolt.
Dom har 2 hundar, maggie & luna, dom gillade att bli kliade å dess värre får jag väl stå för den tjänsten det kommande året då! haha.

Just nu är klockan 10.45 här, jag håller på att packa upp alla mina saker och ja, känna mig hemma!
Grabbarna har inrett rummet tillsammans med min host mom, jag fick ett rött sängöverkast och gröna kuddar. Jag har även fått en skateboard på väggen och en rock tavla, schysst. Jag har även en griffeltavla i form av en gitarr så jag kan skriva upp saker jag ska göra osv.

Men ja nu ska jag göra packa upp klart, svenska 73... Sen sova!

Ny update imorgon!

Klart slut.


Times square and fire!

Har fortfarande inte fått mina väskor som skulle kommit fram igår natt... så det är hyffsat skönt med samma kläder!

Igår hade vi våra första lektioner då, utan någon sömn, så det somnade nästan på de 4 första timmarna. Men efter lite käk och kaffe rullade dagen på. Vi är 145 elever, 141 tjejer och 4 killar!

kl1700 gick bussen emot manhattan. Times square, rockerfeller center.. ground zero and so on.
Käkade kööörv på times square och köpte 2 tshirts, gissa vad det stod på dem?
Vi hade förövrigt världens skönaste bussförare från brooklyn som lyssnade på R&B skit högt och körde som en gud å låg på tutan 24/7 inne i NYC, typ.. ;)

Just det! Inatt när jag fick min sömn, fram emot 12 somnade jag, så gick brandlarmet 3 AM, man var lagom trött då.Så hit kom polisen å brandkåren, var rätt coolt att se. Men vi fick gå in i hotell för dom löste vad det nu var som brann på 1-1½ timme haha.

Nyss åt jag frukost och ringde min host family för att meddela att allt var bra.  Jag ska även försöka att ringa hem till familjen när jag får tid sedan om dom är vakna när jag är ledig igen, för jag börjar mina lektioner om 20 minuter som håller på fram till 1700 här borta. Vilket är 2200 hemma, om jag inte har fel.. 

Hoppas mina väskor kommer idag så jag kan ladda datorn å mobilen, har inget batteri kvar.

Ha det gött alla där hemma så hörs vi snart!

This is jake signing out, for now, lolz.

Klart slut.

NYC / New jersey

Skulle komma fram 6.20 pm igår till mitt hotell i new jersey, jag kom fram 6.20 AM imorses.
Planet som gick mot munchen 1210 var försenat. när det skulle landa gick det väl sådära bra..
Planet efteråt var också försenat ifrån munchen till Newark. Det var fett med turbulens och personalen på planet gav oss ingen info alls. Vi fick nödlanda eller något när vi egentligen skulle varit framme...
Vi satt fast i ett plan i 6 timmar pga någon anledning vi ej fick veta..
Väl på hotellet fick vi veta att vi ej kunde sova, för vi var tvungna att medverka på dagens program.
Våra väskor har inte heller kommit för planet landade på någon konstig bana...
Så ikväll ska alla au pairer in till Manhattan för en rund tur, ska passa på att köpa lite saker jag inte har just nu då...
Har fortf inte sovit sedan 6am, 13e sept. Jag börjar bli mör, får inte sova förns 22 ikv, då ere slut på dagen, hyffsat välkomnat sådant.

klart slut.

The D-Day!

12 månader blev 6 månader, 6 månader blev 3 månader, 3 månader blev 2 månader, 2 månader blev 1 månad.
Om cirkus 12 timmar lyfter planet ifrån landvetter mot München. 1520 lyfter planet ifrån München mot Newark!
Det är beräknat att vi ska vara i NYC vid 1820 lokaltid (00.20) i Sverige. Väl framme i NYC ska vi åka mot New Jersey där vi ska bo på hilton hotell i 3 dagar och 4 nätter.

Time of our lives, eh!? Bara ut och fånga dagen säger jag!

På torsdag flyger jag ifrån Newark mot Cleveland, för att bli uppmött av min awesome host family, ser fram emot detta grymt mycket!

So this is it.. Grab the bull by the horns and start living!

Just det, Idag gick jag å klippte mig! Det var lite "Gran Torino" över det hela. För er som inte sett den.. Huvudpersonen klipper sig och gör sig fin en sista gång för att gå ut på ett självmordsuppdrag.
Så nu är jag fin, om planet skulle krascha. Jag gör det med stil i alla fall!
Hahaha, hoppas mor tar detta med en nypa salt ;)

Tack för avskedsmiddagen igår alla och även tack "badjävlarna 2010" från sommarland! :D


Drar en lägesrapport imorgon natt, då i NYC, för att alla hemma ska veta att det gick bra!

Klart slut.

12.20 am, 2 days to go!

Idag blir det avskedsmiddag med släkten och sedan bowling med skönaste sommarjobbs arbetskamraterna man kan ha! Kommer bli en grymt bra dag/kväll!

Annars ska jag väl packa klart allting och dubbelkolla allting så man hinner springa ner å köpa något på söndag om något fattas!

Bara för att hedra sommarland lite mera får man avsluta med; Klart slut.

7 days and counting!

En vecka kvar nu, bloggen har fått en remake så man nästan kan kolla på den utan att få ont i ögonen.
Idag ska jag gå igenom alla papper så man har gjort det och försöka göra klart denna bloggen..

klart slut.

10 days to go!

Myes, drar till usa som aupair om 10 ynka dagar.
Det kommer att bli awesome!

har ingen aning om hur denna skiten fungerar, men det löser sig nog!

RSS 2.0